במתכונים הללו מככבים רכיבים ומזונות עבור ארוחה צבעונית ונהדרת עתירה בחומרים מזינים, חלבונים בריאים וסיבים תזונתיים חיוניים ובסופה קינוח שוקולדי חגיגי ללא גלוטן.
סלט תרד עם בטטות ופטריות (צילום: צביקה טישלר)
סלט תרד עם בטטות ופטריות
מרכיבים
4 מנות (283 קלוריות למנה – 9 גרם חלבון 12 גרם שומן 30 גרם פחמימות)
לרוטב
- 2 כפות חומץ בן יין
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
לסלט
- 2 בטטות בינוניות, חצויות לאורך ופרוסות לקוביות קטנות
- 400 גרם פטריות שמפיניון טריות קטנות, חצויות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 400 גרם עלי תרד בייבי, שטופים היטב
- 100 גרם אגוזי מלך, קלויים וקצוצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את החומץ עם החרדל. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את השמן, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- הסלט: שמים את הבטטות ואת הפטריות בתבנית, מזליפים את השמן, ממליחים ומפלפלים. מערבבים עד לציפוי וצולים בתנור במשך 20-15 דקות, עד לריכוך הבטטות והשחמת הפטריות.
- מניחים את התרד בקערת הגשה גדולה, מוסיפים את הבטטות והפטריות ואת האגוזים. יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים בזהירות ומגישים.
תבשיל אנטיפסטי, עדשים ומשמשים
מרכיבים
4 מנות (320 קלוריות למנה – 9 גרם חלבון 18 גרם שומן 38 גרם פחמימות)
- 4 גזרים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
- 1 בצל סגול, פרוס
- 2 זוקיני, פרוסים לפרוסות
- 1 כרובית קטנה (כ- 2 כוסות), מחולקת לפרחים
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/2 כוס עדשים שחורות, שטופות היטב
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 3 משמשים מיובשים, קצוצים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- מניחים את הגזרים, הבצל, הזוקיני והכרובית בתבנית. יוצקים מעל את השמן ואת החומץ. צולים בתנור כ-30 דקות עד לריכוך והזהבה. שומרים בצד.
- בזמן הצלייה, מבשלים את העדשים השחורות: שמים את העדשים בסיר עם 3 כוסות מים (המים צריכים לכסות את העדשים). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך. מסננים ומתבלים במלח ופלפל.
- מערבבים בקערת הגשה את העדשים החמות עם הירקות הצלויים החמים, מוסיפים את המשמשים, מערבבים ומגישים.
דג עם ירקות מאודים ברוטב בזיליקום
מרכיבים
4 מנות (450 גר למנה – 35 גרם חלבון 13 גרם שומן)
- 1 כרוב קטן, חתוך לרצועות דקות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 4 נתחי דג סלמון (כ-120 גרם למנה אחת)
- 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
- שעועית ירוקה טרייה, חתוכה לחתיכות באורך 2 ס"מ
- 2 זוקיני, פרוסים
- 1 כוס פטריות טריות קטנות, פרוסות
לרוטב
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כוס חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
- חופן עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק
- 1 כפית דבש
- 4 כפות שמן זית כתית
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר. מניחים את הכרוב בתוך סל אידוי מעל מים רותחים. מתבלים את הדג במלח ובפלפל ומניחים מעל הכרוב.
- מפזרים את הירקות ומאדים במשך 10 דקות או עד למידת העשייה המועדפת. מומלץ לא לצופף את המרכיבים בסל, אלא לאדות את המנות במספר פעמים.
- מעבירים את הדג עם הירקות לתבנית ומכסים, שומרים במקום חמים עד להגשה.
- הרוטב: מכניסים את מרכיביו, פרט לשמן הזית, למעבד מזון ומתחילים לטחון. מזליפים את שמן הזית בזרם איטי, עד לאיחוד.
- יוצקים את הרוטב על הדג והירקות ומגישים.
עוגת שוקולד תפוחים ללא גלוטן
מרכיבים
12 מנות (400 קלוריות למנה – חלבון 5 גרם שומן 15 גרם)
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או תבנית שקעים למאפינס
לעוגה
- 3 ביצים גדולות
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/3 כוס מים או חלב (אפשר גם חלב שקדים/סויה)
- 1 חבילה (450 גרם) של תערובת 'כרגיל' לעוגת שוקולד ללא גלוטן
- 2 תפוחי עץ ירוקים, קלופים ומגוררים, סחוטים היטב
- 1/4 כוס ממרח נוטלה/ שוקולד או 100 גרם שוקולד מומס, לא חם
לתפוחים המקורמלים
- 2-1 תפוחים, פרוסים
- 25 גרם חמאה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 3 כפות סוכר
לגנאש
- 200 גרם פצפוצי שוקולד
- 2 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- העוגה: מחממים את התנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב תבנית עוגה קפיצית או מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
- טורפים יחד את הביצים, השמן והמים לבלילה אחידה. מוסיפים את תערובת העוגה, התפוחים והנוטלה ומערבבים היטב.
- יוצקים את הבלילה לתבנית אופים כ-40 דקות (לעוגה עגולה) או כ-20 דקות (למאפינס) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לטמפרטורת החדר.
- התפוחים המקורמלים: מחממים מחבת על אש נמוכה-בינונית. מחממים את החמאה והסוכר עד להמסה מוסיפים את התפוחים ומבשלים 7-5 דקות עד שהם מתרככים. מצננים.
- הגנאש: ממיסים את השוקולד בבאן מארי או במיקרוגל, מוסיפים את השמן ומערבבים לקרם חלק. יוצקים את הגנאש מעל העוגה. מסדרים מעל את התפוחים בסמוך להגשה.