עוגת שכבות אפרסקים

אחרי שתכינו את העוגה הקיצית הזו, תחזרו אליה שוב ושוב. היא קלילה להכנה עם שכבות מתוקות של אפרסק. אפשר להכין אותה בתבנית מלבנית או תבנית 22 ס"מ.
בסתיו אני אוהבת להכין את העוגה עם תפוחי עץ פרוסים שעברו אידוי קל ויובשו בעזרת מגבת נייר.
העוגה נפלאה לאירוח ונראית מעולה. ללא גלוטן וללא חלב.

החומרים:

1 וחצי כוסות מידה קמח כרגיל רב תכליתי
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
1/2 כוס שמן קנולה או אבוקדו
2/3 כוס סוכר ועוד כף סוכר אחת לאפרסקים
2 ביצים גדולות בטמפרטורת חדר
3/4 כוס (180 גר) יוגורט
1 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון
3 אפרסקים ( כ 300 גר) קלופים או לא קלופים
1/2 כפית קינמון, אפשרי
אבקת סוכר, אפשרי


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 175 מעלות. משמנים היטב תבנית 22 ס"מ עגולה קפיצית.
בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים:קמח כרגיל, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה,מלח. לשים
בצד.

2. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הנוזלים: שמן, סוכר, ביצים, יוגורט ותמצית וניל.

3. בקערה בינונית מערבבים את פרוסות האפרסקים עם הסוכר והלימון. אפשר לחלק את כמות האפרסקים לשניים: למחצית אחת, ניתן להוסיף גם קינמון לפרוסות האפרסקים, לימון וסוכר. (הקינמון מוסיף כאן המון ונותן עוד טעם).

4.מערבבים את קערת הנוזלים ליבשים ומערבבים עד לאיחוד.

5.שופכים מחצית מהבלילה לתבנית ומעליה מסדרים בצורה ישרה את מחצית שכבת האפרסקים- קינמון.

6.מוזגים את המחצית השנייה של הבלילה ומעליה מסדרים את האפרסקים שנותרו בשכבה אחידה.

7.אופים 50-55 דקות. אחרי כמחצית השעה, כסו (לא לאטום!) את התבנית כמו אוהל בנייר אלומיניום והמשיכו
באפייה.
העוגה מוכנה כאשר קיסם המוכנס לעוגה יוצא יבש. מצננים ומגישים עם אבקת סוכר מעל.

הצטרפו לבלוג!