חיתוכיות קראמבל (שטרויזל) שזיפים

אם אתם מחפשים קינוח קליל וקיצי, אני מציעה שתכינו את חיתוכיות השזיפים המשגעות האלו מהררר!
הן ללא גלוטן כמובן ובקלות ניתן לטבען אותו- תחליפו את החמאה במזולה או נטורינה.
הבסיס נאפה קודם ואפשר להכינו גם מספר ימים מראש.אני השתמשתי בריבת תות אבל כל ריבת פרי אחרת כמו פטל או אוכמניות תתאים (לא ריבת תפוח ולא תפוז).

החומרים לתחתית החיתוכיות:
100 גר חמאה מומסת
רבע כוס מידה סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס מידה קמח כרגיל רב תכליתי

מלית:
3/4 כוס ריבת תות או ריבת אוכמניות
1 כוס שזיפים חתוכים לקוביות קטנות (כ 3 שזיפים)

שטרויזל:
1/2 כוס (43 גר)שבולת שועל ללא גלוטן
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כפית קינמון
1/4 כוס מידה קמח כרגיל רב תכליתי
50 גר חמאה קרה, קוביות קטנות

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל 170 מעלות. מרפדים היטב תבנית 20 על 20 ס"מ בנייר אפייה.
מערבבים את חומרי התחתית לבצק(יהיה מעט דביק). משטחים באופן אחיד בתחתית בתבנית ואופים למשך 15
דקות. מוציאים מהתנור.

2.מעלים את החום ל 175 מעלות צלזיוס. מכינים את השטרויזל.

3.להכנת השטרויזל:
מערבבים בקערה את שבולת השועל, קינמון, סוכר, מלח וקמח כרגיל רב תכליתי.
מוסיפים את קוביות החמאה. בעזרת מזלג או ידיים, מערבבים ליצירת גושי בצק פירורי. שומרים בקירור.

4.מורחים שכבה אחידה של ריבה מעל בסיס הבצק האפוי. מפזרים חתיכות שזיפים.

5.מפזרים את פירורי השטרוייזל מעל. אופים בתנור למשך כ 30-35 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית.
מכניסים לקירור לשעתיים או אפילו למשך הלילה. חותכים לריבועים ומגישים עם גלידה !! יאממי!!!

הצטרפו לבלוג!