מאפה חליות עם שום ופסטו ללא גלוטן


מאפה חליות עם המון עשבי תיבול זה הדבר הבא. אני אוהבת להגיש את מאפה החליות בתבנית כאשר החליות צמודות זו לזו! תחשבו על אפקט הוואוו כשאתם מגישים את זה לשולחן שישי! איזה מראה וטעם משובח, פשוט מושלם לטבילה בחריימה או בנזיד או בצלי הבשר.
זוהי גרסה פשוטה וממש טעימה לבצק שמרים ללא גלוטן שמאד קל ונוח לעבוד איתו אחרי מספר שעות בקירור.
אפשר להכין חליות או לחמניות קשר או ליצור לחמניות מאורכות. לא משנה באיזו צורה תבחרו.. התוצאות יהיו נפלאות וטעימות לכל שולחן משפחתי.

החומרים ל 10 חליות:

1 שקית (500 גר) קמח כרגיל לחם ולמאפי שמרים ללא גלוטן

כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

100 גרם חמאה מומסת לא חמה

½ כוס (120 מ"ל) ועוד 2 כפות מים פושרים ** ראו הערה שלי בנושא הנוזלים

2/3 כוס (80 גרם) סוכר

2 ביצים לארג'

קורט מלח

למלית:

חצי כוס מידה פסטו קנוי

או

בבלנדר קטן לערבב לתערובת משחתית רבע כוס שמן זית

3-4 שיני שום

חופן (כוס ממש גדושה) של בזיליקום או פטרוזיליה או כוסברה או שילוב שלהם

מעט מלח

רבע כוס גבינת פרמז'ן (למאפה חלבי, אם רוצים פרווה: תוותרו על הגבינה)

ביצה טרופה או שמן צמחי, להברשה


אופן ההכנה:

1. לקערת המיקסר מכניסים את קמח ללחם כרגיל, שמרים ומערבבים.מוסיפים את החמאה המומסת או השמן יחד עם החלב, סוכר וביצים ולשים במהירות איטית עד לקבלת בצק, מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק כ 4-6 דקות, לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק איננו רך מספיק, תמשיכו להוסיף בהדרגה עוד כמה כפות של מים. הבצק צריך להיות דביק בשלב זה!! כמה שיותר דביק, כך יתפח טוב יותר… תסמכו עליי:-)

2. מניחים את הבצק בקערה משומנת, משמנים את פני הבצק במעט תרסיס שמן, למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומקררים ללילה במקרר. אני בטעות השארתי את הבצק קרוב ל12 שעות ועדיין יצא מעולה!!

3. מרפדים תבנית 20 על 20 ס"מ בנייר אפייה, מוציאים את הבצק מהקערה ולחתיכות שוות (בין 90 ל 100 גר בצק). הבצק צריך להיות קר כשאתן עובדות איתו.

על גבי משטח מקומח היטב, מרדדים כל בצק לאליפסה בעובי ½ ס"מ.

מגלגלים לנקניק ומעצבים לחלית צורת 8 או לצורת שבלול או ללחמניית קשר.

מניחים בתבנית כך שהלחמניות יגעו מעט זה בזה.

משמנים מעט בתרסיס שמן ומכסים בניילון נצמד להתפחה נוספת כ 20 דקות או עד להכפלת הנפח .

4. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.מניחים תבנית/כלי עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה לחה בתנור!!!!!!!!!!) מברישים בנדיבות!!! את החליות במלית מעל.

אופים כ 40-35 דקות עד לקבלת צבע שחום ויפה. טיפ מעולה של קונדיטוריה! כשהמאפה מתחיל לקבל צבע, תרססו את המאפה במעט ספריי שמן. ייתן צבע יפה.אני פזרתי מעל עוד גבינת פרמז'ן כשלחמניות יצאו מהתנור.

הצטרפו לבלוג!