לחם מחמצת ללא גלוטן

ב

זה הלחם הכי פשוט למתחילים. כל מה שצריך הוא את קמח כרגיל ללחם ולמאפים ללא גלוטן ועוד מספר רכיבים, זמן וסבלנות…:)

מתחילים קודם כל בהכנת המחמצת עצמה ולאחר שהיא התפתחה יפה (בד"כ לוקח כשבועיים עד שהיא מגיעה לשיא) ואז אפשר להתחיל להשתמש בה.

אז מה צריך?

סטארטר לחם מחמצת טבעי:

מערבבים 50 גר קמח אורז חום

50 גר קמח טף בהיר או קמח שבולת שועל ללא גלוטן או קמח אורז לבן

100 גר מים מסוננים

30 גר תפוח עץ מגורר

מערבבים ושמים בד גבינה/חיתול מעל, על השיש.


להאכיל פעמיים ביום למשך שבוע ב 20 גר קמח אורז ו 20 גר קמח טף ועוד 40 גר מים. לפני שמאכילים, זורקים
15 גר תערובת מחמצת.


אחרי שבוע, מכניסים למקרר. לפני השימוש, מאכילים את המחמצת בכמות בה אנו מתכוונים להשתמש .מאכילים כל שלושה ימים.
אם לא משתמשים, שומרים בקירור.

לחם מחמצת למתחילים ללא גלוטן
2 תבניות
לחם

חומרים:

80 גר קמח אורז

140 גר סטארטר

110 גר מים קרים ועוד כפית שמרים בסוף, לפני הערבוב עם שאר הנוזלים

מכסים ומשאירים על השיש ל 8 שעות

מערבבים בקערה נפרדת:

350 גר מים חמימים

20 גר פסיליום האסק

20 גר זרעי פשתן טחונים

מערבבים ליצירת ג'ל (10 דק).


בקערת נוספת: 60 גר קמח סורגום / קמח אורז מלא

180 גר קמח כרגיל ללחם ולמאפי שמרים

60 גר קורנפלור

2 כפיות מלח

1 כף סוכר

אופן ההכנה:

מערבבים את הסטארטר עם הג'לי  במיקסר ובהדרגה מוסיפים את היבשים .מערבבים ומתפיחים  לשעתיים.מעצבים לכיכר ומתפיחים עוד כחצי שעה, חורצים חריצים ואופים עם התזות מים ב200 מעלות למשך 15 דקות , מורידים טמפרטורה ואופים כ 30 דק נוספות.

הצטרפו לבלוג!