קרואסונים ללא גלוטן של פסח

הקרואסונים הכי טעימים לפסח מקמח "כרגיל" תוצרת ישראל במתכון הבא שלפניכם. הרבה מכם לא משתמשים בשמרים יבשים בתקופת הפסח ולצורך כך יצרתי את המתכון הבא. אם אתם רוצים להכין קרואסון מבצק עלים, עשו חיפוש על בצק עלים והמתכון יופיע.
מאפים ללא גלוטן כל כך רכים ואוורירים ומזכירים בטעם את לחמניות הפילסברי למי שמכיר.
אפשר לגלגל את הבצק ללא מילוי ואפשר גם למרוח שכבה של מלית מתוקה או מלוחה כמו רוטב פסטו.

החומרים ל 12 קרואסונים :
2 כוסות קמח כרגיל רב תכליתי ללא גלוטן או קמח כרגיל למאפים וללחם
2 כפיות אבקת אפייה
1 1/4 כוסות יוגורט על בסיס סויה או שקדים
קורט מלח

מלית:
איזו מלית מתוקה או מלוחה ואפשר גם בלי מלית כמו שאני הכנתי.

אופן ההכנה:
1.בקערה נערבב את קמח כרגיל ללא גלוטן, אבקת אפייה, יוגורט ומלח לבצק גמיש ומעט דביק. לא נוזלי.
משמנים במעט תרסיס שמן , עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור ללילה.

ביום ההכנה:

2.מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס.
3.מרדדים את הבצק לעובי דק יחסית. בעזרת גלגלת או סכין חדה, יוצרים משולשים ומגלגלים מהבסיס כלפי מעלה(השפיץ של המשולש). מברישים במעט ביצה
4.אופים למשך 15 דקות, עד להזהבה עמוקה. כשמוציאים מהתנור, מברישים במעט חמאה או מחמאה מומסת(אפשרי).
בתיאבון!

הצטרפו לבלוג!