חלת פסטו עם טריק

ב

אין כמו הטעם והריח המשגע של החלה ללא גלוטן הזו שנאפית עם בזיליקום, שמן זית ושום.
זוהי גרסה פשוטה וממש טעימה לבצק שמרים ללא גלוטן שמאד קל ונוח לעבוד איתו אחרי מספר שעות בקירור.
אפשר להכין מאותו בצק חלה ללא עשבי התיבול או לחמניות קשר . לא משנה באיזו צורה תבחרו.. התוצאות יהיו נפלאות וטעימות לכל שולחן משפחתי.
שימו לב לטריק בסיום האפייה עם תרסיס השמן.

החומרים לחלה:

1 שקית (500 גר) קמח כרגיל לחם ולמאפי שמרים ללא גלוטן

כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

100 גרם חמאה מומסת לא חמה

½ כוס (120 מ"ל) ועוד 4 כפות מים פושרים ** ראו הערה שלי בנושא הנוזלים

2/3 כוס (80 גרם) סוכר

2 ביצים לארג'

קורט מלח

למלית:

חצי כוס מידה פסטו קנוי

או

בבלנדר קטן לערבב לתערובת משחתית רבע כוס שמן זית

3-4 שיני שום

חופן (כוס ממש גדושה) של בזיליקום או פטרוזיליה או כוסברה או שילוב שלהם

מעט מלח

רבע כוס גבינת פרמז'ן (למאפה חלבי, אם רוצים פרווה: תוותרו על הגבינה)

ביצה טרופה או שמן צמחי, להברשה


אופן ההכנה:

1. לקערת המיקסר מכניסים את קמח ללחם כרגיל, שמרים ומערבבים.מוסיפים את החמאה המומסת או השמן יחד עם החלב, סוכר וביצים ולשים במהירות איטית עד לקבלת בצק, מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק כ 4-6 דקות, לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק איננו רך מספיק, תמשיכו להוסיף בהדרגה עוד כמה כפות של מים. הבצק צריך להיות דביק בשלב זה!! כמה שיותר דביק, כך יתפח טוב יותר… תסמכו עליי:-)

2. מניחים את הבצק בקערה משומנת, משמנים את פני הבצק במעט תרסיס שמן, למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומקררים ללילה במקרר. אני בטעות השארתי את הבצק קרוב ל12 שעות ועדיין יצא מעולה!!

3. מרפדים תבנית 20 על 20 ס"מ בנייר אפייה, מוציאים את הבצק מהקערה ולחתיכות שוות (בין 90 ל 100 גר בצק). הבצק צריך להיות קר כשאתן עובדות איתו.

על גבי משטח מקומח היטב, מרדדים כל בצק לאליפסה בעובי ½ ס"מ.

מגלגלים ל 2 רולדות, מגלגלים את שתי הרולדות לבורג ואז לצורת עיגול.

מניחים בתבנית עגולה 22 ס"מ משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

משמנים מעט בתרסיס שמן ומכסים בניילון נצמד להתפחה נוספת כ 20 דקות או עד להכפלת הנפח .

4. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.מניחים תבנית/כלי עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה לחה בתנור!!!!!!!!!!) מברישים בנדיבות!!! בביצה טרופה.

אופים כ 40-35 דקות עד לקבלת צבע שחום ויפה. טיפ מעולה של קונדיטוריה! כשהמאפה מתחיל לקבל צבע, תרססו את המאפה במעט ספריי שמן. ייתן צבע יפה.

הצטרפו לבלוג!