עוגת סינבון רול

ב

עוגה מהממת ללא גלוטן, פרווה לאירוח, כזו שמספיקה להרבה אנשים.
בעוגה יש את כל טעמי הסינבון אבל היא ללא שמרים וללא התעסקויות מיותרות בהתפחות, שמרים וכולי.
ברגע שתכינו את העוגה הזו היא תהפוך בין רגע לעוגת הבית שלכם. אני בטוחה.




החומרים לעוגה:

3 כוסות קמח כרגיל רב תכליתי
1 1/2 כוסות חלב שקדים או חלב רגיל
1 כוס סוכר
2 ביצים
4 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות תמצית וניל
1/8 כפית מלח
25 גר חמאה או מזולה או נטורינה , מומסת (לא חמה)

החומרים לתערובת הקינמון:

100 גר חמאה , או נטורינה או מזולה רכה
1 כוס סוכר חום
2 כפות קמח כרגיל רב תכליתי
1 כף קינמון

לגלייז:
2 כוסות אבקת סוכר
5 כפות חלב שקדים או חלב רגיל
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס.
משמנים או מניחים נייר אפייה בתבנית מלבנית גדולה(20 ס"מ על 35 ס"מ). בקערה גדולה מערבבים ביצים, חמאה, סוכר לתערובת תפוחה ואחידה. מערבבים פנימה תמצית וניל.
בקערה שנייה, מערבבים את קמח כרגיל, אבקת אפייה, מלח. מערבבים את החומרים היבשים והרטובים יחד לתערובת אחידה . משאירים על השייש 5 דקות. בינתיים מכינים את תערובת הקינמון.

לתערובת הקינמון מערבבים בקערה, חמאה, סוכר חום וקינמון.
מוזגים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת. בעזרת כף, מניחים כפות של תערובת קינמון על העוגה.
בעזרת סכין יוצרים מראה משוייש.
אופים בתנור למשך כ 40 דקות או עד שקיסם המוכנס לאמצע העוגה יוצא ייבש עם מעט פירורים.
מצננים את העוגה ומזגגים בגלייז (אפשרי וטעים).

לבריאות!


הצטרפו לבלוג!